بیماری بی اختیاری ادراری یا Urinary incontinence چيست و علائم و روش درمان اين بيماري
نام بیماری : بی اختیاری ادراری یا Urinary incontinence
توضیح کامل بیماری بی اختیاری ادراری یا Urinary incontinence :
بیماری بی اختیاری ادراری یا Urinary incontinence به وضعیتی گفته می شود که فرد کنترل بر روی فرآیند تخلیه ادرار را از دست بدهد . در بیماری بی اختیاری ادراری ، فرد قادر به کنترل زمان و مکان تخلیه ادرار نمی باشد و ممکن است به صورت ناگهانی و بدون هشدار قبلی ادرار کند . در صورت عدم درمان بیماری بی اختیاری ادراری ، فرد به مرور زمان دچار بیماری های دیگر مثانه شده و از حضور در جمع صرف نظر خواهد کرد . همین امر سبب بروز بیماری های روحی و روانی وی خواهد شد . پس از مدتی نیز دچار استرس و اضطراب خواهد گردید .
علائم بیماری بی اختیاری ادراری یا Urinary incontinence :
علائم ابتلا به بیماری بی اختیاری ادراری عبارت است از :
ادرار کردن بدون هشدار قبلی ، ناتوانی در کنترل فرآیند تخلیه ادرار و نیاز به تخلیه فوری ادرار .
عوامل بیماری بی اختیاری ادراری یا Urinary incontinence :
عوامل بروز بیماری بی اختیاری ادراری عبارت است از :
ضعف عضلات مجرای ادراری ، بیماری های عصبی ، عفونت های مجاری ادراری ، بروز التهاب در مجاری ادراری ، داشتن تاریخچه جراحی در ناحیه پایین شکم ، بروز عوارض جانبی پس از مصرف دارو های خاص .
عوارض بیماری بی اختیاری ادراری یا Urinary incontinence :
عوارض بروز بیماری بی اختیاری ادرار عبارت است از :
احساس ناخوشایند و استرس در رابطه با ادرار بدون اطمینان ، کاهش کیفیت زندگی به دلیل ناتوانی در کنترل ادرار ، خطر ابتلا به عفونت های ادراری ، خطر سنگ مثانه و تشکیل خون در مثانه ، خطر ضعف عضلات لگن و افتادگی مثانه .
درمان و پیشگیری بیماری بی اختیاری ادراری یا Urinary incontinence :
راه های پیشگیری از بروز بیماری بی اختیاری ادراری عبارت است از :
حفظ بهداشت مجاری ادراری ، مانند نوشیدن مقدار کافی آب ، تخلیه به موقع ادرار و استفاده از حمام های تمیز و بهداشتی ، تمرینات عضلات مجرای ادراری ، مانند تمرینات کگل ، در صورت داشتن علائم التهاب مجاری ادراری و درمان به موقع آن .
راه های درمان بستگی به علت بروز بیماری بی اختیاری ادراری دارد . در صورت بروز بیماری بی اختیاری ادراری ، بهتر است به متخصص و جراح کلیه ، مجاری ادراری و تناسلی ، مراجعه کنید تا با توجه به علت بروز این وضعیت ، روش های درمان مناسب تعیین شود . متخصص و جراح کلیه ، مجاری ادراری و تناسلی ، در صورت نیاز فرد بیمار را به متخصص نورولوژی معرفی خواهد کرد . روش های درمان بی اختیاری ادراری شامل تغییر سبک زندگی ، تمرینات عضلات مجرای ادرار ، مصرف دارو های ضد بی اختیاری و در صورت لزوم ، جراحی مجاری ادراری است .
طریقه و مراحل انجام ورزش کگل یا تقویت عضلات کف لگن به شرح زیر می باشد :
بلند کردن ، نگه داشتن و سپس شل کردن عضلات کف لگن . ورزش کگل یک روش موثر و جایگزین جراحی در درمان مشکلات مثانه برای زنان است . انجام تمرینات کگل توانایی مثانه را به نحو موثری بالا می برد . ورزش درمان غیر تهاجمی لگن را می توانید روزانه 10 بار انجام دهید .
توجه
توضیحاتی که توسط گروه نداآیلند برای انواع بیماری ها ، داروهای شیمیایی ، گیاهی ، مکمل ها و روش های درمانی ... ارائه شده ، صرفا جهت افزایش آگاهی و اطلاعات زمینه ای داروها است و فقط پزشک ، بر اساس وضعیت بیمار مجاز به درمان و تجویز دارو است . پس اکیدا توصیه میشود به هیچ وجه اقدام به مصرف خودسرانه داروها و مکمل ها و روش های درمانی ... ننمایید و حتما به پزشک مراجعه فرمایید .
گروه نداآیلند هیچگونه مسولیتی در قبال پیامدهای ناشی از استفاده خودسرانه موارد درمانی و داروها و مکمل ها و ... توسط اشخاص ندارد .